Annons

Parkeringsavgifter införs på Flöjtvägen

Uppsala ​Den 1 november införs parkeringsavgifter för de boende på Flöjtvägen i Uppsala. Bostadsområdet är ett av de sista i Uppsala som haft gratis parkering, enligt Kees Geurtsen, tidigare distriktschef i Gottsunda för Uppsalahem.

​Hyresgästerna i de 68 lägenheterna på Flöjtvägen har länge stridit för att slippa betala för parkeringsplatserna, som hittills varit kostnadsfria. Oenighet har rått om vad som gäller. Enligt Uppsalahem har parkeringsplatserna varit avgiftsfria ”tills vidare” medan hyresgästerna menat att de haft ett muntligt avtal med Uppsalahem om att parkeringen ska vara gratis.
-När vi flyttade in fick vi beskedet att parkeringsplatserna ska ingå i hyran. Men nu säger Uppsalahem att det har de aldrig sagt. Men ett muntligt avtal ska ju gälla på samma villkor som ett skriftligt, säger hyresgästen Jörgen Olsson.
Men nu går Uppsalahem segrande ur striden. På ett bostadsmöte i förra veckan fick hyresgästerna beskedet att hyran höjs med 140 kronor i månaden från och med den 1 november för dem som utnyttjar parkeringen.
Enligt Kees Geurtsen, som fram till den 15 september var distriktschef för Uppsalahem i Gottsunda, är Flöjtvägen en av de sista adresserna hos Uppsalahem som haft gratis parkering.
-Tidigare fanns det många tomma lägenheter i området. Då lockade man med fri parkering för att få hyresgäster. Men nu se situationen annorlunda ut, säger han.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.