Annons

Pitebo höjer hyrorna

Piteå Pitebo höjer hyrorna med 1,95 procent. En av orsakerna är att hyresgästerna vill renovera mer.

Hyresförhandlingarna mellan Pitebo och Hyresgästföreningen är klara. Parterna kom överens om att hyrorna höjs med cirka 1,95 procent från och med första januari i år.

Ungefär hälften av hyreshöjningen beror på att Pitebos hyresgäster i allt större utsträckning vill få sina lägenheter renoverade. Det kan de göra via Pitebos hyresgäststyrda lägenhetsunderhåll där hyresgästerna själva bestämmer när de vill ha renoverat och där man mot en avgift kan få underhåll utfört tidigare än planerat.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi kan inte vara direkt nöjda med hyreshöjningen, men samtidigt är det svårt för oss att säga nej eftersom det är hyresgästerna som vill ha renoveringarna, säger Roger Enbom, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

Förhandlingarna ledde dock till en lägre hyreshöjning än det Pitebo krävde inför förhandlingarna då kravet låg på 3,5 procent.

Hyreshöjningen innebär att den som har en lägenhet på 75 kvadratmeter får en hyreshöjning på cirka 105 kronor per månad.

Annons
Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."
Läs också Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.