HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Pitebo höjer hyrorna

Piteå Pitebo höjer hyrorna med 1,95 procent. En av orsakerna är att hyresgästerna vill renovera mer.

Hyresförhandlingarna mellan Pitebo och Hyresgästföreningen är klara. Parterna kom överens om att hyrorna höjs med cirka 1,95 procent från och med första januari i år.

Ungefär hälften av hyreshöjningen beror på att Pitebos hyresgäster i allt större utsträckning vill få sina lägenheter renoverade. Det kan de göra via Pitebos hyresgäststyrda lägenhetsunderhåll där hyresgästerna själva bestämmer när de vill ha renoverat och där man mot en avgift kan få underhåll utfört tidigare än planerat.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listanpengar

– Vi kan inte vara direkt nöjda med hyreshöjningen, men samtidigt är det svårt för oss att säga nej eftersom det är hyresgästerna som vill ha renoveringarna, säger Roger Enbom, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

Förhandlingarna ledde dock till en lägre hyreshöjning än det Pitebo krävde inför förhandlingarna då kravet låg på 3,5 procent.

Hyreshöjningen innebär att den som har en lägenhet på 75 kvadratmeter får en hyreshöjning på cirka 105 kronor per månad.

Annons
Läs ocksåHögre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"Inflationen ökar och matpriserna går upp. Nu vill många byta till billigare hyresrätter.
Läs också Gaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd” Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.