HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Pitebo överklagar sänkta hyror

Piteå Pitebo har beslutat att överklaga Hyresnämndens beslut att halvera hyreshöjningarna som skedde efter en renovering.

Pitebo AB tänker inte ge upp striden om hyrorna i sina renoverade fastigheter. Nu överklagar det kommunala bostadsbolaget Hyresnämndens beslut till Svea hovrätt.

Det var för drygt en vecka sedan som Hyresnämnden beslutade att de hyreshöjningar som Pitebo och Hyresgästföreningen kommit överens om skulle halveras. Hyresnämnden ansåg inte att de utförda stambytena, badrumsrenoveringarna och fönsterbyten var en så hög standardhöjning att det motiverade den hyreshöjning parterna kommit överens om.

Läs ocksåPitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp

Det anser dock Pitebo. Robert Johansson, teknisk chef på Pitebo, säger till Piteåtidningen:

Annons

– Vi tycker att vi har haft rätt att ta ut hyreshöjningar. Renoveringen gick på 45 miljoner och hyreshöjningarna täcker bara en liten del. Får vi inte in de pengarna så vältras kostnaderna över på andra hyresgäster. Vi har inte budget att betala tillbaka några hyror. Det blir en utmaning med underhållsbehoven då vi har 1 100 badrum som är 45 år eller äldre, säger Robert Johansson.

Antalet lägenheter som renoverats uppgår till cirka 700.

Annons
Läs ocksåMinisterns luddiga besked om renovräkningarna: ”En viktig diskussion”

Läs mer:
700 hyresgäster i Piteå får lägre hyra

Läs också Oro för hyreshöjningar efter nya renoveringar hos Rikshem Trots hyresgästernas protester – hyrorna kan höjas 61 procent Hyresgäster tar strid mot chockhyror – backas upp av forskare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.