HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Politikernas förslag: Ta 211 miljoner ur Hyresbostäder

Norrköping Den styrande kvartetten i Norrköping planerar att ta ut 211 miljoner kronor ur Hyresbostäder. Uttaget och en eventuell skattehöjning är tänkt att förbättra kommunens finanser.
Den styrande majoriteten planerar miljonuttag ur Hyresbostäder.

Den styrande majoriteten i Norrköping med Socialdemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna ska lägga fram ett budgetförslag i början av nästa vecka. Bland de åtgärder som diskuteras finns ett förslag på höjning av kommunalskatten med 50 öre under nästa år, rapporterar Norrköpings tidningar.

Utöver detta föreslås även ett större uttag ur kommunens bostadsbolag Hyresbostäder. Totalt 211 miljoner kronor under de kommande fyra åren, vilket är väsentligt högre än de årliga uttag kommunen gjort hittills på cirka 10–20 miljoner kronor.

Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

De 211 miljonerna är kopplade till renoveringen av Navestad i slutet av 90-talet, där fastigheterna skrevs ned med motsvarande belopp. Men enligt Thomas Idenås (S), styrelseordförande i Hyresbostäder, behöver inte uttaget påverka bolagets verksamhet negativt.

– Givet den diskussion vi har haft och de summor som nämnts så är det inget som ska påverka vår underhållsplan eller nybyggnation. Men det här är en pågående process och det kan svänga. Förslaget ska presenteras på måndag kväll och först då vet vi vad ägarna vill, säger Thomas Idenås.

Läs också Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna? Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna Stadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökat Ny Norrköpingshyra påverkar över 18.000 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.