Annons

Populär allsång i Gamla stan

Motala ​Allsången i Gamla stan i Motala är populär bland både stora och små.

​Varje torsdagseftermiddag hela sommaren brukar omkring 100 personer samlas på gräsmattan utanför Café 59:an i Gamla stan. Ännu fler följer allsången från sina balkonger.

– Jag är tokigt i att sjunga, säger Anna-Margareta Larsson, som varit med vid varenda tillfälle utom ett den här sommaren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Alla gånger, utom en, har man också kunnat hålla till utomhus. Det går vägen även den här torsdagen, även om mörka moln hänger hotfulla över Motala.

Annons

Precis som vanligt leds allsången av duon Ivar och Lillemor Krusheim. Ibland har de gästsångare med sig. Många av deltagarna kan sångerna i allsångshäftet utantill vid det här laget. Det innehåller allsångsklassiker som ”Jag vill vara din, Margareta” och Evert Taubes ”Vals i Furusund”.

Allsången arrangeras av Bostadsstiftelsen Platen, ABF och Intresseföreningen 59:an. Två tillfällen med sång och umgänge återstår den här sommaren.

Annons
Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.
Läs också Nils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till jul Från Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktare Arne hamnade i flyttkarusell som ska pågå i tio år Så blir din hyra 2021 i Östergötland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.