Annons

Privat bolag fick förtur av Alingsåshem

Alingsås Trots att bostadskön är lång i Alingsås har Alingsåshem låtit ett privat bolag som driver ungdomshem få förtur till lägenheter. Det skriver tidningen GT.

Det rör sig om ett muntligt avtal. Aktiebolaget Vintergatan, som driver ett ungdomsboende, har fått förtur till det kommunala bostadbolaget Alingsåshems lägenheter. Idag förfogar de över 15 lägenheter i området Noltorp.

Alingsåshems vd, Ing-Marie Odegren, bekräftar för GT att det funnits ett avtal men säger att det nu är uppsagt. Hon menar att anledningen till att det skapats en förtur från första början har att göra med att bolaget har koppling till socialtjänsten i kommunen. 

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– De startade som ett personalkooperativ, som en avknoppning från kommunen. Det är grunden för det här, sedan har detta förändrats, säger Ing-Marie Odegren 

Annons

På Hyresgästföreningen tar man nyheten med ro.

– Det här är en storm i ett vattenglas. Det har rört sig om två lägenheter om året och nu har dessutom avtalet upphört, säger Jan Andersson, ordförande i föreningen Mittväst.

Läs ocksåAlingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:nMikael Dolietis vd för Alingsåshem.

I stället vill han behålla fokus på det som han menar är den stora frågan i Alingsås – försäljningen av delar av Alingsåshems bestånd.

Annons

– Vi jobbar hårt med att stoppa utförsäljningen. Vi jobbar också för att ge bolaget möjlighet att utnyttja kommunal borgen igen, något som politikerna tagit bort. I frågan om ett avtal som redan sagts upp känner vi att vi kan ligga lågt. 

Läs också Strandade hyresförhandlingar i Alingsås - Förhandlingschefen: "Festen är över" Moa, 25 år med Aspergers - "Svårt att ta in att jag fått ett eget hem" Ulf lägger ut hyreshusets dammråttor på Instagram Flytt till fast jobb - ändå får inte Amanda näringslivsförtur

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.