Annons

Privata värdar i Norrbotten vill höja hyrorna

Norrbotten De privata fastighetsägarna i Norrbotten vill höja hyrorna mellan två och sju procent från och med årsskiftet.

Hyresförhandlingar för 2013-års hyror har dragit igång och de privata hyresvärdar som är anslutna till Fastighetsägarna MittNord är bland de första att yrka på höjda hyror. Fastighetsägare i Boden, Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Luleå, Kalix och Haparanda vill höja hyrorna nästa år med mellan två och sju procent.

De högsta höjningarna, mellan 4 och 6,7 procent, föreslås i Töre och i några fastigheter i Haparanda vill hyresvärden höja hyrorna med 5 respektive 7 procent.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

AB Wallstenshus i Piteå kräver att få höja hyrorna med 3,5 procent.

Annons

Hyresförhandlingarna melan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna börjar den 19 november.

Annons
Privata fastighetsägare i kommunerna Krav på generell hyreshöjning
Arvidsjaur 2,80%
Boden 2,50%
Haparanda 2,00%
Kalix 2,50%
Luleå 3,20%
Piteå 3,20%
Älvsbyn 2,50%

Läs också Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Skyhöga hyreskrav i Västsverige – privata värdar vill höja med upp till 16,4 procent Lagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas" Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.