Annons

Privatvärd utesluten från Fastighetsägarna

Trollhättan ​Milan Lemic i Upphärad utanför Trollhättan är inte längre välkommen i branschorganisationen Fastighetsägarna. Anledningen är att han misskött sina fastigheter och dömts för olaga hot mot en av sina hyresgäster. Själv hävdar han att han trakasserats. – Om jag var en sådan idiot så borde ingen vilja bo hos mig.

​Miljödomstolen i Vänersborg har två gånger utdömt vite för att han inte åtgärdat bristande ventilation i två av sina fastigheter. I en av lägenheterna fanns dessutom en besvärande lukt, som Lemic inte heller åtgärdat. Vitesbeloppen låg på sammanlagt 40 000 kronor.

För snart ett år sedan, i april 2007, dömde Hovrätten i västra Sverige Milan Lemic till 40 dagsböter för olaga hot. Bråket hade sin upprinnelse i en dispyt om tvättstugan, som eskalerade och enligt hyresgästen slutade med att Lemic uttalade orden ”dig ska jag strypa”. Enligt domen tog hyresgästen hotet på allvar och bytte lås på sin lägenhet.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Fastighetsägarnas ansvarsnämnd anser att Milan Lemic misskött fastigheten grovt och åsidosatt god sed på hyresmarknaden. Han uteslöts den 21 februari. Milan Lemic själv säger att han är orättvist behandlad av alla; Fastighetsägarna, hyresgästerna, miljödomstolen…

Enligt Lemic har han blivit trakasserad av de hyresgästerna som gått till miljöförvaltningen och senare domstol. Det var också i samband med det trasslet som han blev medlem i Fastighetsägarna. Ett bortkastat medlemskap tycker han i efterhand.
– Jag fick ingen hjälp av dem och kunde lika gärna vänt mig till en vanlig advokat. Jag är inte intresserad av att vara medlem och bryr mig inte om att jag uteslöts.

Annons
Läs också Hotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värme Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Här eldar han upp sin grannes dörr – döms till fängelse och blir av med kontraktet Grannen misstänks ha satt fyr på lägenhetsdörren - "panikångest deluxe" Föräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphuset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.