Annons

Radhuskvarter byggs på Kronogården

Trollhättan Våren 2017 ska de stå inflyttningsklara. De 26 radhusen, som Eidar ska bygga i kvarteret Skördetröskan på Kronogården.
Foto: Eidar AB
, ,

Idag tecknades avtalet mellan Trollhättans kommunala bostadsbolag Eidar och byggföretaget Serneke. Ett avtal som innebär att Serneke i mars nästa år drar igång med bygget av 26 radhus på gården vid gamla Kronogårdsskolan.

Radhusen kommer att ha 3 till 5 rum och kök och inflyttning blir det våren 2017. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi förvandlar en ödetomt till en familjevänlig radhusidyll, säger Eidars vd Urban Blom.

Annons

– Det känns helt riktigt att första spadtaget i Eidars byggvision, Vision 2030, med minst 1000 nya lägenheter blir på Kronogården. Med omkring 6000 invånare i stadsdelen är Kronogården en viktig del av och för Trollhättan.

Men nybygget är inte det enda som händer på Kronogården framöver. Till våren planerar Eidar att börja renovera garage och en mur på Lantmannavägen. Ett arbete som beräknas ta cirka ett år. Dessutom påbörjas en renovering med bland annat stambyte av samtliga 82 lägenheter i kvarteret Spaden på Kronogården. 

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.
Läs också Bostadsbolaget säljer ut drygt 170 centrala lägenheter Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Efter rekordhöjningarna - studenter får allt svårare att klara hyran: "Slår extra hårt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.