HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Radhuskvarter byggs på Kronogården

Trollhättan Våren 2017 ska de stå inflyttningsklara. De 26 radhusen, som Eidar ska bygga i kvarteret Skördetröskan på Kronogården.
Foto: Eidar AB
, ,

Idag tecknades avtalet mellan Trollhättans kommunala bostadsbolag Eidar och byggföretaget Serneke. Ett avtal som innebär att Serneke i mars nästa år drar igång med bygget av 26 radhus på gården vid gamla Kronogårdsskolan.

Radhusen kommer att ha 3 till 5 rum och kök och inflyttning blir det våren 2017. 

Läs ocksåTröstlös väntan på större lägenhet för fyrabarnsfamiljenShabane sover i köket med sitt yngsta barn. Hennes man och deras två döttrar delar sovrummet. Lägenheten i Trollhättan är på två rum och kök. "Vi behöver något större", säger Shabane.

– Vi förvandlar en ödetomt till en familjevänlig radhusidyll, säger Eidars vd Urban Blom.

– Det känns helt riktigt att första spadtaget i Eidars byggvision, Vision 2030, med minst 1000 nya lägenheter blir på Kronogården. Med omkring 6000 invånare i stadsdelen är Kronogården en viktig del av och för Trollhättan.

Men nybygget är inte det enda som händer på Kronogården framöver. Till våren planerar Eidar att börja renovera garage och en mur på Lantmannavägen. Ett arbete som beräknas ta cirka ett år. Dessutom påbörjas en renovering med bland annat stambyte av samtliga 82 lägenheter i kvarteret Spaden på Kronogården. 

Läs ocksåEvert Saffo, Hyresgästföreningen: ”Synd att stödet försvann även om det inte alltid träffade rätt”
Läs också Flytt till fast jobb - ändå får inte Amanda näringslivsförtur Hyresgästerna fryser och bostadsbolaget skyller på dåliga elavtal Christinas tålamod tröt när torktumlaren inte gått på ett halvår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.