Annons

Bostadsbolaget säljer ut drygt 170 centrala lägenheter

Trollhättan Det kommunala bostadsbolaget i Trollhättan, Eidar, ska nu sälja ytterligare 174 av sina lägenheter för att få ordning på ekonomin.
Eidar
Foto: Kajsa Wedberg
Eidar ska nu sälja ytterligare 174 lägenheter för att klara ekonomin.

Det allmännyttiga bostadsbolaget Eidar i Trollhättan har lagt ut 174 centrala lägenheter till försäljning, något som ttela var först med att rapportera om.

Tidigare har det rapporterats om hur Trollhättan är den mest skuldsatta kommunen i landet sett till invånarantalet, en skuld som bottnar i de lån som de kommunala bolagen tagit och kommunen gått i borgen för.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Så sent som i december lade Eidar ut en fastighet till försäljning.

– Intresset har varit gott. Vi har fått in sex anbud, och har valt att gå vidare med en av aktörerna, berättar Owe Lång, vice vd i Eidar till ttela.

Annons
Fler försäljningar att vänta

Nu ska ytterligare en fastighet med 174 lägenheter säljas för att bolaget ska nå upp till fastighetsförsäljning motsvarande 500 miljoner kronor, samma summa som kommunen valde att gå in med i aktieägartillskott.

–  Även här har vi tagit hjälp av en mäklare som kontaktar tänkbara intressenter. De har februari månad på sig att lämna in ett första bud, säger Owe Lång, som bedömer att affären kan bli klar under hösten.

Snart kommer ytterligare en fastighet att komma ut till försäljning i Trollhättan.

Annons

– Vår ambition är att uppfylla villkoret för aktieägartillskottet i år, alltså att sälja fastigheter så att vi når upp till 500 miljoner kronor. Det är en balansgång att välja ut vad som ska säljas – vi vill ju ha ett stabilt fastighetsbestånd kvar, säger vd Sanny Mattelin till tidningen.

Läs också174 nya hyresrätter i Trollhättan
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Möglet har tagit greppet om deras hem Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.