Annons

Radiomasten bygger nytt i Motala

Motala Radiomasten bygger 14 nya lägenheter på Stjärnorpsgatan i Motala.
Foto: Jenny Knutsson
Intill det här huset på Stjärnorpsgatan planerar Radiomasten att bygga 14 nya lägenheter.

Den privata hyresvärden har haft långtgående planer på att bygga nya lägenheter i Lasarettsparken. En detaljplan som skulle möjliggöra satsningen antogs av kommunen och bygglov beviljades, men det drog ut på tiden eftersom frågan om buller från den näraliggande Storgatan behövde utredas. Medan ärendet handlades på kommunen påbörjades även ett annat projekt och nu läggs bygget i Lasarettsparken på is till förmån för det senare.

– Vi väljer att bygga på Stjärnorpsgatan först. Det blir en huskropp med 14 lägenheter, säger Madeleine Vendel på Radiomasten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Byggstart beräknas till senare i år. På samma tomt finns redan ett hyreshus som Radiomasten äger.

Motala kommun beviljade nyligen bygglov för det nya huset, som får fyra våningar inklusive en suterrängvåning, hiss och balkonger.

Annons

– De första som flyttar in kommer att kunna påverka planlösningen och välja om de vill bo i en stor tvåa eller en trea, berättar Madeleine Vendel.

Läs ocksåHär är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt"Fristadbostäders vd Kjell -Ove Sethson är stolt och glad över att det nya trygghetsboendet Prästängen vann utmärkelsen Allmännyttans bästa bygge 2024.

Hon räknar med att de nya lägenheterna kommer att vara lätta att hyra ut.

– Det är ju bostadsbrist. Det behövs nya bostäder i Motala, helt klart, säger hon.

Annons

Privatägda Radiomasten förvaltar cirka 500 lägenheter i Motala.

Läs ocksåCentralt boende mitt i smeten – om pippin själv får väljaEn fiskmås har lagt bo mitt i en trafikerad korsning. Bussar åker förbi och en andra bild visar äggen den ruvar på.
Läs också Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.