Annons

Radiomasten bygger nytt i Motala

Motala Radiomasten bygger 14 nya lägenheter på Stjärnorpsgatan i Motala.
Foto: Jenny Knutsson
Intill det här huset på Stjärnorpsgatan planerar Radiomasten att bygga 14 nya lägenheter.

Den privata hyresvärden har haft långtgående planer på att bygga nya lägenheter i Lasarettsparken. En detaljplan som skulle möjliggöra satsningen antogs av kommunen och bygglov beviljades, men det drog ut på tiden eftersom frågan om buller från den näraliggande Storgatan behövde utredas. Medan ärendet handlades på kommunen påbörjades även ett annat projekt och nu läggs bygget i Lasarettsparken på is till förmån för det senare.

– Vi väljer att bygga på Stjärnorpsgatan först. Det blir en huskropp med 14 lägenheter, säger Madeleine Vendel på Radiomasten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Byggstart beräknas till senare i år. På samma tomt finns redan ett hyreshus som Radiomasten äger.

Motala kommun beviljade nyligen bygglov för det nya huset, som får fyra våningar inklusive en suterrängvåning, hiss och balkonger.

Annons

– De första som flyttar in kommer att kunna påverka planlösningen och välja om de vill bo i en stor tvåa eller en trea, berättar Madeleine Vendel.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

Hon räknar med att de nya lägenheterna kommer att vara lätta att hyra ut.

– Det är ju bostadsbrist. Det behövs nya bostäder i Motala, helt klart, säger hon.

Annons

Privatägda Radiomasten förvaltar cirka 500 lägenheter i Motala.

Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.
Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.