Annons

Raiman, 11 år, blev Årets granne

Borlänge Elvaåriga Raiman Darman på Vasagatan är Årets granne i Borlänge. Hon prisades på fredagskvällen i Hyresgästföreningens och Tunabyggens tävling.

Raiman Darman bor på Vasagatan och har gjort inte mindre än sex sidor med beskrivningar och teckningar över hur hon tycker att en lekplats ska se ut och vann i den klass som kallas Förbättring av utemiljön.
– Det är en detaljrik och konkret beskrivning av vad man ska göra och vad man inte ska göra på en lekplats. Raiman har verkligen tänkt efter, säger verksamhetsutvecklare Eva Lingvall på Hyresgästföreningen i Borlänge.
I de övriga klasserna vann Per-Arne Eriksson som bor i Skräddarbacken i Medmänsklighet och extra omtanke för att han ”alltid ställer upp och ordnar aktiviteter där alla känner sig välkomna”.

Bengt Kellerman i Jakobsgårdarna vann i klassen Ökad trygghet för sitt mångåriga arbete med att bygga upp grannsamverkan.
De som vann fick presentkort på mat för 3 000 kronor vardera. De som nominerat fick biobiljetter, diplom och blommor. Alla bjöds också på underhållning och internationellt julbord.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.