HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Råttor och fuktskador i lägenhet – nu kräver hyresgästen åtgärder

Helsingborg Fuktskador i taket, råttor i köket, trasig ugn och tvättställ. Det är bara några av lägenhetens brister. Trots att värden fått information om bristerna har inget gjorts enligt hyresgästen. Nu möts parterna i hyresnämnden.
Foto: Pixabay
Hyresgästen har många problem i sin lägenhet, bland annat råttbesök. Råttorna på bilden har inget med hyresgästens ärende att göra.

Hyresgästen hyr sin lägenhet av en privat värd i Helsingborgs kommun. Enligt hyresgästens skrivelse till hyresnämnden har bristerna påtalats sedan februari 2015 men inga åtgärder har gjorts.

De brister som hyresgästen tar upp i skrivelsen är bland annat trasigt tvättställ, att golvytan täcks med smutsigt vatten vid dusch eller användning av tvättmaskin, trasig innerdörr, trasig ugn som inte fungerar, återkommande problem med råttor som kommer upp genom de undre köksskåpen och fuktskador i taket som uppkommit efter en brand i lägenheten ovanför.

Läs ocksåVärd måste fixa ventilation i badrum

Hyresgästen vill att hyresvärden åtgärdar bristerna inom tre månader från dagen för hyresnämndens beslut.

Hyresvärden har uppmanats att inkomma med ett skriftligt yttrande men inget sådant har lämnats in. Parterna ska mötas i nämnden i Malmö i slutet av april.

Läs också Hyresgäst sjukskriven efter att ha snubblat på altanplattor Camilla utlovades nyrenoverad lägenhet – fick en dödsfälla Nu tar hyresvärden itu med "häxsotet" Här har hyresvärden över 50 saker att fixa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.