Annons

Råttor och fuktskador i lägenhet – nu kräver hyresgästen åtgärder

Helsingborg Fuktskador i taket, råttor i köket, trasig ugn och tvättställ. Det är bara några av lägenhetens brister. Trots att värden fått information om bristerna har inget gjorts enligt hyresgästen. Nu möts parterna i hyresnämnden.
Foto: Pixabay
100 000 råttor och möss fångades i fjol i så kallade smarta fällor i avlopp och ovan jord i Göteborg med kranskommuner.

Hyresgästen hyr sin lägenhet av en privat värd i Helsingborgs kommun. Enligt hyresgästens skrivelse till hyresnämnden har bristerna påtalats sedan februari 2015 men inga åtgärder har gjorts.

De brister som hyresgästen tar upp i skrivelsen är bland annat trasigt tvättställ, att golvytan täcks med smutsigt vatten vid dusch eller användning av tvättmaskin, trasig innerdörr, trasig ugn som inte fungerar, återkommande problem med råttor som kommer upp genom de undre köksskåpen och fuktskador i taket som uppkommit efter en brand i lägenheten ovanför.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästen vill att hyresvärden åtgärdar bristerna inom tre månader från dagen för hyresnämndens beslut.

Hyresvärden har uppmanats att inkomma med ett skriftligt yttrande men inget sådant har lämnats in. Parterna ska mötas i nämnden i Malmö i slutet av april.

Annons
Läs också Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.