Annons

Regeringen kräver mer koll när byggärenden överklagas

Nyheter Boverket har fått i uppdrag att se till att planprocessen blir snabbare. Detta ska ske med ”kompetenshöjande insatser”.

– Det måste gå snabbare, bli lättare och billigare att bygga fler bostäder. Regeringen fortsätter regelförenklingsarbetet steg för steg och vi hoppas nu att de kompetenshöjande insatser som Boverket får i uppdrag att genomföra är ett ytterligare steg för att snabba på byggprocessen, sa bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan på torsdagen.

Enligt regeringens uppdrag ska Boverket samverka med länsstyrelser och Sveriges kommuner och landsting för att lösa problem som en färsk utredning av byggöverklaganden pekar på.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Utredarna konstaterade bland annat att prövningen av överklaganden riskerar att ta onödigt lång tid då kommuner ibland inte överlämnar allt material till den instans som ska handlägga överklagandet.

Regeringen har avsatt en miljon kronor till arbetet.

Annons
Läs också Gränbybor hotades med uppsägning för sina uteplatser – hyresgästen Fatma: "Kränkande" Skandalvärd i Gräfsnäs riskerar vite på 125 000 kronor De flyr missionshuset i Fritsla - "Lyhört, bullrigt och kallt" Granne överklagade bryggeri – fick rätt Värd kapade hyresgästens plank

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.