HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Reggae-stjärnan Eek-A-Mouse har fastnat för Dalen

Enskededalen Visste du att den banbrytande reggaeartisten, Eek-A-Mouse, bor i Enskededalen? Ett filmklipp där han sjunger på sin balkong får grannarna att tappa hakan: ”ICA-musen i Dalen!?”
Foto: Charlie Olofsson
Eek-A-Mouse har paus i spelningarna på grund av coronakrisen, men säger att han skulle kunna tänka sig att göra undantag. "Jag kanske kan göra något lokalt här i Dalen", säger han med ett skratt.

”Ingenting förvånar längre” skriver en granne på projektet Humans of Dalens instagramsida. Det är där filmklippet har laddats upp. Hem & Hyra svänger förbi hemma hos artisten och får en kort pratstund på hans balkong. Under sina Europaturnéer har han de senaste tre åren haft sin bas i Dalen där han bor hos en väninna. Han beskriver det som ”a paradise town”.

− Det är en unik plats med närheten till både skogen och stan, och så är det inte så långt till flygplatsen. Det finns en värme här. Människor är ute, barn cyklar runt, det växer äpplen i skogen! Folk gillar att odla och grilla, precis som i Jamaica fast i en annan del av världen, säger han.

Som artist hade Eek-A-Mouse sin storhetstid på 1980-talet. Han är en av företrädarna för singjay-stilen. Så sent som år 2017 uppträdde han på Liseberg i Göteborg. Nu har han dock slutat med spelningarna i Europa och övriga världen för tillfället på grund av coronaepidemin, men han säger att han skulle kunna tänka sig att göra undantag.

− Jag kanske kan göra något lokalt här i Dalen, säger han med ett skratt.

Från balkongen ser vi ut över en cykelväg och ett litet skogsparti. Just nu bor Eek-A-Mouse hos väninnan i en bostadsrätt, men tidigare har han alltid hyrt, berättar han.

− Jag har bott på så många ställen! In every house there is a mouse!

”Jag har bott på så många ställen! In every house there is a mouse!”

Genom åren har han varit mycket i Sverige och han känner väl till likheten mellan hans namn och den kända mataffären.

− Jag kommer till Sverige och direkt uppkallar de en stormarknad efter mig. Jag älskar det, säger han med ett brett leende.

Vet du att somliga kallar dig för ICA-musen?

− That’s beautiful.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.