Annons

Riskerar att förlora kontrakt på grund av kattkiss

Halmstad Hyresvärden anser att lägenheten i Halmstad är nedkissad och vanvårdad. Hyresgästen menar att det handlar om en katt med särskilda behov. Nu ska ärendet avgöras i hyresnämnden.

I samband med en renovering för drygt ett år sedan upptäckte värden att en lägenheten i Halmstad luktade starkt av katturin. Hyresvärden konstaterade att både lägenheten och de fyra katter som bodde där var vanvårdade. Enligt värden gjorde katterna sina behov lite var stans i bostaden. 

Hyresgästen menade att anklagelserna var överdrivna. Alla katter utom en använde kattlådan. Den fjärde katten ville göra sina behov på platt underlag och fick därför använda en bricka samt en gummimatta som toalett.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom lukten från lägenheten inte försvann trots varningar valde värden att säga upp hyreskontraktet i våras. En anmälan till länsstyrelsen ledde till att katterna, trots ägarnas protester, blev omhändertagna och vid ett senare tillfälle avlivade. 

Annons

Trots att katterna inte längre finns med i bilden är värden inte villig att låta hyresgästerna bo kvar i bostaden. Hyresvärden anser att det finns stor risk att samma situation uppkommer igen eftersom kvinnan som står skriven på kontraktet även tidigare har vanvårdat en av bolagets lägenheter. Enligt värden var golven den gången så dränkta i katturin att parkettgolvstavarna hade rest sig. 

Hyresgästerna menar å sin sida att förlusterna av katterna har tagit så hårt att det inte är aktuellt med nya katter.

Annons
Läs ocksåGrannarna slog larm om stanken – UV-ljus avslöjade kattkisset

I nästa vecka tar hyresnämnden ställning till om hyresgästerna måste lämna sin bostad.

Läs också Svanhildur tar omvägar för grannarnas dofter: ”Får ofta hålla andan” Ventilationen knäckte Cecilia – fick ha öppna fönster hela vintern Stanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.