Annons

Saboföretag satsar på vindkraft

Nyheter ​De kommunala bostadsbolagen intresserar sig alltmer för vindkraft som energikälla. Enligt en undersökning som Sabo gjort överväger mellan 15 och 20 procent att investera i vindkraftverk.

​Undersökningen har gått ut till de närmare 300 företag som är med i Sabo, de kommunala bostadsföretagens organisation. Svarsfrekvensen var dock låg, 63 svarade. Av dem sa 44 att de planerar eller överväger någon typ av vindkraft.

Annons
Sabos vd Kurt Eliasson tror att högre elpriser och större klimatmedvetenhet ligger bakom det ökande intresset för vindsnurror.
 
Av de företag som redan har investerat eller är på väg att göra det, uppger ungefär hälften att de själva bygger ett vindkraftverk och hälften att de köper ett befintligt.
Den vindproducerade elen kommer dock i det flesta fall inte att tända hyresgästernas glödlampor. Den kommer att gå till fastighetselen, alltså den el som går till de gemensamma delarna av huset. Exempelvis trappbelysning och tvättstugor.      
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Elpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari" Virginia är expert på att spara el – här är hennes bästa tips Värmen redan katastrofdyr för Britta: ”Det kommer bli värre” Elpriserna: Göran blir utan regeringens stödpengar – får strömmen direkt från greven

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.