HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

I Sagoparken möts hyresgäster och villaägare

Härryda Aktivitetsparken i Mölnlycke har bara funnits några månader men har redan blivit ett populärt utflyktsmål. Nu planerar bostadsbolaget Förbo att anlägga liknande parker i Kungälv, Lerum och Mölndal.

Sagoparken. Så ska aktivitetsparken i bostadsområdet Säteriet heta. Det avslöjades under ”Vi möts i Mölnlycke” i helgen.

Parken har anlagts av det kommunala bostadsbolaget Förbo. Men utformningen har styrts av enkäter där hyresgäster och andra kommuninvånare fått säga vad de önskar. Förbos vd Peter Granstedt beskriver resultatet som en ”lekpark för alla åldrar”.

Läs ocksåKattoaletten blev en ny picknickplats

– Vi har lekplats, vattenlek, utekök, grill och odlingsplatser. Dessutom en klättervägg och ett utegym som vi tagit fram tillsammans med en personlig tränare, säger Peter Granstedt.

Tanken föddes när Förbo skulle fira sitt 50-årsjubileum 2016.

– Vi ville skapa något bestående, en mötesplats. Om det blir ett dragplåster som lockar besökare blir det också ett kitt mellan olika stadsdelar och skapar blandning. Och då landade vi i detta, säger Peter Granstedt.

Läs också20 miljoner kronor på väg från Förbo till ägarna

Aktivitetsparken blev färdig i början av sommaren och har redan blivit mycket populär. Lena och Ghazal Peroz bor på Säteriet och leker ofta där, något deras mamma Malalai Peroz tycker är utmärkt.

– Det är en jättekul lekplats och nu vet man oftast var de är någonstans. Förut sprang de omkring mer överallt i området, säger hon.

Förbo planerar att anlägga liknande parker även i Kungälvs, Lerums och Mölndals kommuner. Först ut blir Kungälv, som får en park i Ytterby

Läs ocksåFörbo höjer hyrorna – erbjuder samtidigt stöd vid coronakris
Läs också På fritids i Vänersborg byggs starka individer Ägarna eniga om vinstuttag ur Förbo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.