Annons

Samling för regionens beslutsfattare

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg I morgon samlas regionfullmäktige i Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg i Uddevalla. Val av ny ordförande är en av punkterna på dagordningen.

Hyresgästföreningens regionfullmäktige, det högsta beslutande organet inom region BohusÄlvsborg-Skaraborg, samlas vår och höst. Senaste mötet hölls i Uddevalla i november 2012. Morgondagens tillställning är på samma ort. Det beslutades på tjänstemannanivå sedan ingen förening ansökt om att hålla i arrangemanget.

 Totalt 88 personer är anmälda, majoriteten är ledamöter i fullmäktige, ett mindre antal i regionstyrelsen och dessutom finns ett antal tjänstemän på plats.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Några av punkterna på dagordningen är verksamhetsberättelsen för 2012, val av ordförande och ledamöter till regionstyrelsen samt beslut om arvoden. Några motioner finns inte att behandla.

Annons

 Under en timme på förmiddagen blir det avbrott i mötesförhandlingarna. Ett antal förtroendevalda ska då bege sig ut och samla in namn inom ramen för Hyresgästföreningens rikstäckande kampanj mot hyrskatten. Förmodligen en något lugnare tillställning än regionens förra kampanjinsats.

 Mötet hålls i Folkets Hus i Uddevalla och beräknas pågå mellan 9.30 och 15. Gästtalare är Björn Johansson som sitter i styrelsen för Hyresgästföreningens Riksförbund.

Annons
Läs ocksåBeslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringarProtester mot hyreshöjande renoveringar i Bergsjön tidigare i år. Nu har Hyresgästföreningen i Västra Sverige bestämt att utse ombyggnadsansvariga i alla sina 13 föreningsområden.
Läs också Hyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda" Bäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfart Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.