HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skillingaryd får trygghetsboende med spa

Jönköping Ett trygghetsboende med spa och restaurang ska ersätta gamla trygghetsboenden i Skillingaryd. Kommunen satsar 166 miljoner kronor på projektet som inte kommer ge fler platser totalt för äldre friska på orten.
Äldre kvinnas hand
Foto: Pixabay

 

Det är brist på bostäder för friska äldre i Vaggeryd-Skillingaryd. Det visade en undersökning som Hem&Hyra gjorde i våras. Kommunen hade då 111 senior-och trygghetsboenden att erbjuda friska äldre. 444 personer stod i kö till dessa bostäder via det kommunala bostadsbolaget Vaggeryd-Skillingaryd Bostads AB, VSBO.

Läs ocksåHyresgäster i Nybro bjuds på teater

Nu ska kommunen bygga två nya hyreshus för äldre. Det kommer däremot inte innebära fler platser än i dag. Nybygget kommer istället att ersätta det nedlagda äldreboendet Gullvivan. Det nya trygghetsboendet kommer även ha spa och en egen restaurang. Kommunen motiverar det nya bygget med att de 25 platserna kommer att utformas med den senaste tekniken för både de äldre och för personalen.

– Det måste vara livskvalité hela livet ut, så vi satsar. Fönstren är till exempel placerade så att man ska kunna se ut oavsett om man är sängliggande, sitter eller står, säger Gert Jonsson (M) till Värnamo Nyheter.

Vaggeryds kommun har länge haft problem med att rekrytera personal till äldrevården. Socialchefen menar att man i projektet ser både till de boendes behov och personalens arbetsmiljö.

Läs ocksåNy granskning: Bra betyg och trångbodd - fullt möjligt

– Om vi ska kunna möta de boendes behov är det viktigt att personalen mår bra och har bra arbetsförutsättningar. Så vi har tänkt extra på arbetsmiljön. Vårdpersonalen kommer till exempel kunna sitta på en takterrass när de har rast, säger Lotta Damberg.

Läs också Dom: Ersättningslägenhet får vara mindre och dyrare Lilafärgat hår gav skadestånd Ny styrelse efter skakig tid

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.