Annons

Skräms av könsord och sexuella anspelningar

Malmö En dom i tingsrätten tvingade honom att flytta från sin bostadsrätt. Nu trakasserar han i stället en granne i hyreshuset dit han flyttade. Det menar grannen som nu har vänt sig till hyresnämnden med krav på åtgärder.
Foto: Anders Paulsson

För fyra år sedan tvingades mannen, som är i 70-årsåldern, att flytta ifrån sin bostadsrätt i Malmö. Bostadsrättsföreningen vände sig till tingsrätten för att bli av med mannen som uppträdde aggressivt mot grannarna. Och domen gav bostadsrättsföreningen rätt. Han störde sina grannar så pass mycket att han hade förverkat sin rätt att bo kvar.

Mannen flyttade till en hyreslägenhet i Limhamn men beteendet fortsatte. En granne är så störd av honom att hon nu vänt sig till hyresnämnden för att tvinga hyresvärden till åtgärder. Antingen måste värden ljudisolera väggen som vetter mot mannens lägenhet eller tvinga honom att flytta.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den kvinnliga hyresgästen upplever att mannen trakasserar henne. Han är hotfull och aggressiv, enligt ansökan till hyresnämnden. Han spelar hög musik och genom väggen hör hon mannen uttala ”okvädesord, fula könsord och grova sexuella anspelningar”. Kvinnan har vänt sig till hyresvärden som inte har agerat. Därför ligger fallet nu på hyresnämndens bord.

– Vi har påtalat problemen som vår medlem råkat ut för för hyresvärden som inte har gjort något och därför kände vi oss tvingade att gå till hyresnämnden, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.