HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skriv ett rim – vinn en hyresetta

Botkyrka En hyresetta i Alby. Det är högsta vinsten i en tävling som Titania anordnar. Den som presenterar det bästa julrimmet får flytta in.
Foto: Titania
Titania lottar ut en hyresetta i Alby som förstapris i sin rimtävling.

Det har hänt att bostadsbolag lottar ut en gratis månadshyra i en tävling. Men att en hyresvärd ger bort ett förstahandskontrakt som förstapris är definitivt mer ovanligt.

Det var i december som Titania presenterade tävlingen, som avslutas den 24 januari, där den som levererar det bästa julrimmet vinner ett förstahandskontrakt för en nyproducerad hyresetta på 30 kvadratmeter, där det får bo maximalt två personer.

Hyran är 7 097 kronor i månaden och för att bli aktuell som hyresgäst krävs en årsinkomst på 2,5 gånger hyran, minst 213 000 kronor.

Ett krav för att vinna kontraktet är att Titania är med i rimmet. Något som en person har tagit fasta på i sitt rim som publicerats på Titanias Facebooksida.

”Att hyra i andra hand är jobbigt i detta land, ha ett eget kontrakt en dröm jag har dit kanske Titania mig tar”

Wojciech Wondell, projektchef på Titania, varför ni anordnar tävlingen?
– Den genomsnittliga kötiden för de lägenheter vi har förmedlat via bostadsförmedlingen är sex år. Vi ville med tävlingen ge en chans till någon som inte har stått så länge.

Hur fick ni idén?
– När vi såg hur lång kötid det var på de lägenheter som bostadsförmedlingen förmedlat så kände vi att även de som inte stått med i bostadskön av olika anledningar skulle få chansen att vinna ett förstahandskontrakt.

Hur stort är intresset hittills?
– Vi har fått in cirka 100 stycken rim. Jag räknar med att vi kan presentera en vinnare i början av februari.

Vad tycker du om de rim som skickats in på Facebook?
– Det finns en mängd bra rim som inkommit, både på Facebook och Instagram.

Ska ni ha fler liknande tävlingar?
– Det kommer att ske ett antal tävlingar framöver, både stora och små. Vi uppmanar de som har möjlighet att följa oss på våra sociala media kanaler för att inte missa nästa tävling.

Kommer ni att lotta ut fler lägenheter?
– Jag tror inte att det blir fler lägenheter just på tingstorget men det kan komma fler sådana tävlingar i våra kommande projekt.

Borde ni inte ge lägenheten till de som står i bostadskön?
– När vi omvandlade 242 bostadsrätter till hyresrätter sommaren 2019 så förmedlades de av Bostadsförmedlingen till hyresgäster som stått i bostadskön i många år.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.