Annons

Snitthöjning på två procent

Nyheter När hyrorna är förhandlade med 176 bostadsbolag i drygt hälften av landets kommuner ligger snitthöjningen på två procent. Förra året höjdes hyrorna med 1,4 procent.​
Hyresgästerna i västgötska Habo har det tvivelaktiga nöjet att inneha årets högsta hyreshöjning så här långt. Fyra procent höjs hyrorna med i staden vid Vätterns sydspets, drygt 200 kronor mer i månaden för en trerummare på 77 kvadratmeter.
 
Snitthöjningen bland bolagen ligger än så länge på 2,17 procent, men då återstår förhandlingar med bostadsbolag i drygt hälften av landets kommuner. Hittills är hyrorna klara för 176 bolag utspridda i 154 av landets 290 kommuner.
 
Lägst höjning kan de boende i allmännyttan i Oskarshamn se fram emot. Deras hyror höjs bara med 0,8 procent, eller en femtiolapp i månaden.
 
Sedan årsskiftet förhandlar Hyresgästföreningen direkt med de privata värdarna. Det gör att du som hyr av en privat värd inte längre automatiskt får samma höjning som de som har kommunen son hyresvärd.
 
För aktuella yrkanden och överenskommelser, se Hyresgästföreningens sammanställning.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.