Annons

Sölvesborgsordförande utreds av polis

Sölvesborg Efter turerna kring utlämnandet av uppgifter om sökande till vd-posten i Sölvesborgshem utreds nu ordförande Per-Olov Larsen för tjänstefel av polis.

Per-Olov Larsen riskerar två års fängelse, uppger P4 Blekinge. Polisanmälan om tjänstefel har lämnats in anonymt, men ur JO:s perspektiv är felet som Per-Olov Larsen begått inte tillräckligt graverande för en sådan anklagelse.

Per-Olov Larsen vägrade att lämna ut namnen på de sökande till vd-posten, trots att uppgifterna är offentlig handling. Han vägrade dessutom att ange besvärshänvisning, det vill säga till vilken instans som överklagandet ska riktas.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Polisen har nu inlett en förundersökning om tjänstefel. Efter diskussion i Sölvesborgs arbetarekommun kommer Per-Olov Larsen inte att ta time out från sina politiska uppdrag.

Annons
Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” Förbjöd kvinna sällskap och öl hemma – läxas upp rejält av JO "Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.