HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Spaden i marken för 32 lägenheter i Ljungby

Ljungby Om en dryg vecka startar byggprojektet Åängen i Ljungby. I slutet av året ska det vara inflyttningsklart i åtminstone några av de 32 lägenheterna.

Hittills har intresset för lägenheterna varit stort, berättar Ljungbybostäders vd Björn Eliasson.

– Vi har lagt ned energi för att hitta lägenheter som passar den efterfrågan som vi har i Ljungby. Och vi har kunnat hålla hyrorna på en rimlig nivå. I dagsläget ser vi att det kommer bli uthyrt, säger Björn Eliasson.

Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

Det som efterfrågas är främst marklägenheter med villakänsla, något som utgör hälften av de 32 lägenheterna. Det handlar om 14 lägenheter i parhus och två fristående fyror intill Lagan. Därtill blir det två flerfamiljshus i två plan med åtta lägenheter i varje. Dessa hus får hiss, även om det i övrigt inte handlar om ökad tillgänglighet.

Annons

– Jag har lyssnat på en klok man en gång som sa att alla vill att farmor ska kunna komma och hälsa på och det försöker vi ta fasta på. Därför installerar vi hiss trots att det inte är något krav, säger Björn Eliasson.

De 32 lägenheterna består av tvåor, treor och fyror. Den minsta lägenheten är på 46,5 kvadratmeter och den största 82 kvadratmeter. För en tvåa i markplan landar hyran på drygt 6 700 kronor i månaden.

Läs ocksåForskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"bo med andra

Ljungbybostäder är inte de enda som antingen bygger eller tänker bygga. Ljungby kommun bygger trygghetsboende och två privata aktörer är på gång.

Annons

– Totalt ser det ut att kunna bli 90 nya lägenheter inom kort tid. Det är bra. Vi har ett högre söktryck nu än vi haft på några år så det behövs tillskott av lägenheter, säger Björn Eliasson.

Läs också Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Få skyddsrum i nya stadsdelar Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.