Annons

Spadtag för nytt studentboende

Norrköping Ett klassiskt spadtag satte i dag i gång bygget av 56 nya studentlägenheter i Norrköping. Det nya hyreshuset i kvarteret Dalkarlen ska stå klart inom ett år.
Foto: Jakob Kindesjö
Thomas Idenås, styrelseordförande i Hyresbostäder, och Karolina Ganhammar, chef för fastighetsavdelningen vid Linköpings universitet, tog första spadtaget i kvarteret Dalkarlen.

De nya studentbostäderna byggs på det som tidigare var en parkeringsplats mellan Kvarngatan och St Persgatan. Huset ska bli sju våningar högt och kommer rymma 56 studentlägenheter, där merparten kommer vara ettor på 23 kvadratmeter med eget kök och badrum.

– Vi behöver moderna och bra studentbostäder i Norrköping. Det tidigare studentboendet Bollen har gjort sitt och då behöver vi bygga nytt, säger Thomas Idenås, (S), styrelseordförande i Hyresbostäder, som tillsammans med Karolina Glanhammar från Linköpings Universitet satte första spadtaget för det nya husbygget vid en cermoni i dag.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Samma dag som spadtaget hölls invigdes även det nya studentboendet i kvarteret Klockan, där 99 lägenheter nu är klara för inflyttning. Den 1 augusti nästa år, när det nya Dalkarlen ska stå klart, har kommunägda Hyresbostäder och Studentbo byggt 155 nya studentlägenheter i Norrköping. Men det kan bli tal om ännu fler bostäder.

Annons

– Med Klockan och Dalkarlen så har vi rätt nivå vad gäller studentbostäder i Norrköping, men om universitetet växer så behöver vi skapa fler bostäder, säger Lars Sandell, marknadschef på Studentbo, ett dotterbolag till Hyresbostäder.

Ett av projekten som man tittar på är att tillsammans med Klövern bygga ett nytt studentboende i kvarteret Kopparhammaren på parkeringsytan i korsningen Kungsgatan och St Persgatan. En satsning som skulle kunna ge mellan 100-200 bostäder.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

– Det beror helt på vad som händer i nästa budget från regeringen. Det bygger på att det blir fler utbildningsplatser i Norrköping, säger Lars Sandell.

Annons
Läs också Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Svårt att få korridorer uthyrda - Studenter: "Sänk hyran" Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.