HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sparsamma hyresgäster sökes till miljöutmaning

Nyköping Är du bra på att baka bröd på gamla matrester eller städa utan att använda kemikalier? Då kan du tävla om att bli minimeringsmästare om du bor i Nyköping eller Trosa.

Det är bostadsföretaget Nyköpingshem som tillsammans med Nyköpings kommun, Trosa kommun och länsstyrelsen Södermanland nu går ut och söker deltagare till en miljöutmaning.

Tävlingen ”minimeringsmästarna” går ut på att minska på svinnet från hushållet och även i övrigt leva på ett sätt som är skonsamt för miljön.

Läs ocksåUnika solenergihus invigs i Fjärås

Fram till 24 augusti är det fritt fram att anmäla sig för alla familjer som är hyresgäster hos Nyköpingshem och/eller bosatta i antingen Nyköping eller Trosa kommun. 20-30 hushåll väljs sedan ut för att delta i utmaningar inom olika teman.

– I prispotten finns upplevelser och utflykter, men mest av allt kunskap och ett rent samvete, säger Jonas Andersson, Nyköpings kommuns renhållningschef.

Ett tema som ingår i utmaningen är att minimera sitt eget matsvinn. Exempelvis genom att bjuda på middag tillagad på enbart rester, be om doggybag ute på restaurang eller ta med sig hämtmat i egen matlåda.

Läs ocksåMitthem hoppas på mer hållbart tillsammans

Andra inslag är bytesekonomi, elektronik, kemikalier, textil och hållbar konsumtion. Till varje tema kopplas informations- och diskussionsträffar.

Arrangörerna söker särskilt efter deltagare som är aktiva på sociala medier och som därmed kan förväntas sprida sina erfarenheter vidare till en bredare krets.

– För att nå ett hållbart samhälle och ett hållbart Sörmland måste vi jobba på alla nivåer. Det här projektet är en viktig del av helheten och ett mycket bra tillfälle att lyfta fram saker som de flesta kan göra i sin vardag för att bidra till det samhälle som vi vill lämna över till våra barn och barnbarn, säger landshövdingen Liselott Hagberg i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHyrorna klara på många håll i Sörmland
Läs också Tvätt på nytt sätt i Oxelösund Bostadsbolag på efterkälken börjar sortera matavfall

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.