HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Stångåstaden bygger nya lägenheter i Folkets park

Linköping Stångåstaden bygger ett 50-tal nya hyreslägenheter vid Folkets Park i Linköping.

Sedan tidigare är det klart att HSB ska bygga drygt 300 nya bostäder i området, både hyreslägenheter och bostadsrätter.

Nu har HSB Östergötland och kommunägda bostadsbolaget Stångåstaden kommit överens om att Stångåstaden köper en del av marken vid Majgatan för att bygga omkring 50 hyreslägenheter fördelade på två hus. Husen får fyra eller fem våningar och kommer att ha garage i källarplanet, enligt ett pressmeddelande från Stångåstaden.

Annons
Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

”Vi har sedan tidigare drygt 300 bostäder i intilliggande Fridhem som är byggt på 50-talet. Nu får vi en bra mix mellan äldre och nyare fastigheter i området vilket stärker vår position i attraktiva bostadslägen”, skriver Stångåstadens fastighetschef Anders Stjärnberg i pressmeddelandet.

Enligt planerna ska bygget dra i gång i slutet av året. Lägenheterna beräknas i så fall vara klara för inflyttning 2015.

Annons
Läs också Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.