Annons

Stångåstaden säljer – 300 hyresgäster får ny värd

Linköping Stångåstaden säljer 300 lägenheter i Johannelund till Linköpingsföretaget Botrygg.

Det är hyresgästerna på Ödegårdsgatan 37-69, Munkhagsgatan 2-26 och Skogslyckegatan 2-16 som får en ny värd 1 april. Husen utgör en och samma fastighet med beteckningen Tjärtunnan 2.

Enligt ett pressmeddelande från Stångåstaden är syftet med försäljningen att jämna ut bolagets fastighetsägande, genom att sälja i ett område där man för närvarande dominerar som hyresvärd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”För vår del är köpet av Tjärtunnan ett bra sätt att stärka vår position på linköpingsmarknaden. Botrygg har ett fastighetsbestånd med nybyggda eller ombyggda hus under 90- och 00-talen. Husen i Johannelund från 1950-talet med relativt lägre hyror blir ett bra komplement för oss”, skriver Botryggs vd Michael Cocozza i pressmeddelandet.

Annons

Köpesumman uppgår till 152 miljoner kronor, pengar som Stångåstaden bland annat har för avsikt att satsa på underhåll i sitt övriga bestånd. I affären ingår, förutom lägenheterna, omkring 160 garage och parkeringsplatser och några lokaler.

Berörda hyresgäster ska ha informerats per brev.

Annons
Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.
Läs också Så vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Hyreshöjningen skjuts upp - så här stor blir den Anklagade grannen för olaglig tvätt - nu måste 77-åringen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.