Annons

Stank, mögel och sopor – hyresgästen sägs upp

Halmstad Den äldre mannen har det så smutsigt hemma att värden har sagt upp kontraktet. Nu riskerar han vräkning.
Toalettgolvet har inte blivit städat på länge.

Grannar har vid flera tillfällen klagat på lukten från en äldre mans lägenhet i Halmstad. När fastighetsvärden Willhem gjorde en besiktning i ett annat ärende reagerade de på hur det såg ut hemma hos mannen. På golvet låg berg av sopor, toaletten var mer brun än vit och det luktade förfärligt.

”Lägenheten utgjorde en sanitär olägenhet”, skriver värdens juridiska ombud Sofia Boström i handlingar till hyresnämnden. Hon menar att lägenhetens dåliga skick är en fara för såväl hyresgästen som för grannarna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mannen som är i 70-årsåldern har fått varningsbrev och flera besök av värden, men han har inte varit kapabel att åtgärda problemen. Tvärtom har värden även sett insekter samt avföring vid senare besök i lägenheten. Därför har den äldre mannen blivit uppsagd.
– Vi har kontaktat socialtjänsten så de har möjlighet att ingripa. Det gör vi i alla vanvårdsfall. Sen är det upp till dem huruvida de vill och kan agera i ärendet, säger Sofia Boström, Willhems juridiska ombud.

Vad som är vanvård och inte är en fråga om tolkning. Ärendet ska upp i hyres- och arrendenämnden i Göteborg i nästa vecka. Nämnden ska då ta ställning till om stöket och smutsen är tillräcklig grund för uppsägning.

Annons
Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.