HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stora planer hos Vänersborgsbostäder

Vänersborg Nya lägenheter på gamla Huvudnässkolans mark och i kvarteret Haren intill Ungdomens hus. Så ska Vänersborgsbostäder råda bot på bostadsbristen i Vänersborg.
Foto: Kajsa Wedberg
Sista byggetappen på Roddargatan kommer att ge tolv nya lägenheter. Totalt kommer satsningen att ge 56 nya lägenheter., Gamla Huvudnässkolans gymnastiksal ska rivas och ge plats åt ett hus med 45 och 50 lägenheter. , På tomten, mellan Edsvägen och Ungdomshuset, vill Vänersborgsbostäder bygga ett högre punkthus.

Närmare 4 000 personer har registrerat sitt intresse för att få en lägenhet hos det kommunala bostadsbolaget i Vänersborg. 

– Varje gång vi lägger ut en ledig lägenhet får vi mellan 50 och 100 sökande. Så trycket på nya bostäder är stort , säger vd:n Gunnar Johansson. 

Läs ocksåErika sover hellre på toaletten än på kommunens härbärge

För fem år sedan drog ombyggnaden och omvandlingen av fastigheterna på Roddargatan igång. När den sista byggetappen blir klar där, vid nästa årsskifte, har totalt 56 nya lägenheter byggts. 

Men det räcker inte. Enligt Johansson behöver bolaget skaka fram minst 50 nya lägenheter per år framöver. Något som bland annat ska uppnås genom ett nybygge i kvarteret Cypressen, där gamla Huvudnässkolans gymnastiksal ligger idag. 

– Vi har fått löfte om att få köpa tomten av kommunen och kommer att gå ut med en upphandling under våren. Målet är ett hus med mellan 45 och 50 nya hyreslägenheter i olika storlekar, säger Johansson, som planerar för byggstart nästa vår och inflyttning våren 2017. 

Läs ocksåForskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"bo med andra

Lite längre fram  i tiden ligger planer på ett hyreshus i kvarteret Haren, mellan Ungdomshuset och Edsvägen. Här vill Vänersborgsbostäder bygga ett högre punkthus, det vill säga en huskropp med endast en entré. Men först måste kommunen klubba igenom en detaljplan som medger bygget. 

I bakgrunden bubblar även planerna för den nya stadsdelen Holmängen mot Göta älv. Där handlar det om flera bolag som vill bygga olika former av bostäder.

Läs också Gudrun och grannarna utan balkong två somrar i rad efter ras: "Bedrövligt" Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Få skyddsrum i nya stadsdelar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.