HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Störde grannarna 76 gånger – tvingas flytta

Malmö Mannen är psykiskt sjukt och klarade inte av att hantera sin medicinering. Efter att ha stört grannarna 76 gånger på två månader åker han ut. Fallet är inte unikt. På fem år har antalet personer drabbade av den sociala hemlösheten ökat med 50 procent i Malmö.
Foto: Hyresnämnden

Hyresvärden anklagade hyresgästen för både störningar och misskötsel av sin lägenhet. När problemen gick över styr sade hyresvärden upp Malmöbon som dock inte var beredd att flytta. Fallet landade på hyresnämndens bord, som nu ger hyresvärden rätt. Misären är påtaglig och störningarna så omfattande att hyresgästen måste flytta.

Hyresgästen har bott i en liten etta i centrala Malmö i snart femton år. Av ansökan till hyresnämnden framkommer det att han lider av psykisk ohälsa och att han har svårt för att sköta sin medicinering. Bara under två månader har grannarna rapporterat störningar vid 76 tillfällen. Det handlar om skrik och bankningar i golv och väggar. Det har gått så långt att en granne nyligen tröttnade och flytta ut från huset.

Läs ocksåEfter Vänersborgsvräkning - Nu agerar Hyresgästföreningen

I samband med en vattenläcka uppdagades det dessutom att lägenheten var vanvårdad. Först när hyresvärden tillkallade polis fick hantverkare komma in i lägenheten som visade sig var fylld med bråte och prylar.

Hyresgästens juridiska ombud menade dock att problemen med vanvård inte var så stora som hyresvärden sade. Men det hjälpte inte. Hyresgästen tvingas flyttas omedelbart. Fallet är inte unikt. Antalet personer drabbade av den sociala hemlösheten har ökat med 50 procent på bara fem år i Malmö. Vid den senaste räkningen, hösten 2018, var 622 personer med missbruksproblem och/eller psykisk ohälsa hemlösa, vilket är 215 fler än år 2013.

Fakta: Du är hemlös om du:
  • inte har en egen permanent bostad
  • bor tillfälligt hos släktingar eller vänner
  • bor på härbärge eller institution
  • bor i andrahand kortare tid.
Läs också Dödshotade sommarjobbare i Kungsbacka – tvingas flytta Dödshotade sommarjobbare i Kungsbacka – kan tvingas flytta Naken hyresgäst skrämmer grannar Psykisk ohälsa vanligast bland hyresgäster i Täby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.