HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Storsatsning för fler invånare

Vadstena Vadstena ska marknadsföras bättre. Ett av syftena är att locka fler att flytta dit, rapporterar SR Östergötland.
Foto: Jenny Knutsson
Kommunstyrelsens ordförande i Vadstena, Mats Wahrén (Konsensus), vill marknadsföra kommunen bättre.

I dag satsar Vadstena kommun 75 000 kronor om året på marknadsföring. Det vill de styrande politikerna öka till 800 000 kronor, enligt SR Östergötland.

Kommunstyrelsens ordförande Mats Wahrén, från partiet Konsensus, är kritiskt mot hur detta skötts tidigare och menar att det satsats för lite, vilket han nu vill ändra på.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

– Det är naturligtvis kopplat till att vi ska växa ganska rejält under en längre period. Då måste vi göra Vadstena känt som en boendeort, inte enbart en besöksort, säger Mats Wahrén till SR Östergötland.

Det är oklart var de eventuella nya invånarna som han hoppas kunna locka till kommunen ska bo. I Vadstena kommuns bostadsförsörjningsprogram för 2014–2019 finns målet att 150 nya bostäder om året ska byggas, framför allt i centrala Vadstena. Kommunala bostadsbolaget Vadstena fastighets AB har i nuläget långt gångna planer på 48 nya lägenheter vid Asylen och undersöker dessutom möjligheten att bygga ytterligare nära centrum.

Läs också Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.