Annons

Stort intresse för nya Adjutanten

Visby Intresset är stort för att flytta in i det nya kvarteret Adjutanten 4 i Visby. Över tusen personer har ställt sig i kön till de 48 hyreslägenheterna.

Natten till i går stängde Gotlandshem möjligheten att söka de nya hyreslägenheterna på A7-området i Visby. Under de senaste tre veckorna har totalt 1100 personer skickat in intresseanmälningar på några av de 48 lägenheterna.

– Vi ser att intresset är jättestort. Antal unika sökare är i nivå och till och med lite över jämfört med ansökningarna till Adjutanten 3. Många har ställt sig i kö till flera lägenheter, vill man ha en tvåa så kanske man har sökt tjugo lägenheter, säger Arild Kleven, marknadschef på Gotlandshem.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Nu väntar ett digert arbete att gå igenom ansökningarna och fördela lägenheterna till de intresserade. För att ha en chans till någon av bostäderna krävs ofta flera år i Gotlandshems bostadskö.

Annons

– Det följer den modell vi har haft att den som har flest köpoäng kommer att få erbjudandet först. De som fick lägenheterna i Adjutanten 3 hade stått i kön mellan tre och tjugo år, förklarar Arild Kleven.

De första 24 lägenheterna ska stå klara för inflyttning till den 1 december 2016 och den sista etappen den 1 mars 2017. Men Gotlandshem är i full gång att planera för ytterligare nya bostäder. Fram till 2020 är målet att bygga minst 400 lägenheter och närmast väntar ett nytt projekt på tomten intill Adjutanten 4.

Annons
Läs ocksåKraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof"

– Vi har fått markanvisning på några nya områden och det som ligger närmast att börja byggas är Sergeanten 1. Där tittar vi på att bygga ett 60-tal lägenheter i trevåningshus. Där jobbar vi för fullt med upphandlingen och siktar på inflyttning under sent 2017, säger Arild Kleven.

Läs också Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.