Annons

Stort intresse för sommarbasket

Visby Sommarens basketkvällar i Gråbo har mötts av stort intresse. Nu vill Gotlandshem och Visby Ladies fortsätta satsningen och utöka aktiviteterna till fler bostadsområden i Visby.
Foto: Nora Olofsson
Basketkvällarna i kvarteret Stäven har lockat många intresserade.

Inför sommaren bestämde sig hyresvärden Gotlandshem och basketlaget Visby Ladies för att skapa en akitivitet för sommarlovslediga barn och unga i kvarteret Stäven i Visby.

Hyresvärden fixade fram basketkorgar och basketlaget ordnade fram tränare och sedan den 21 juni har det dunkats boll varje tisdagkväll vid en plan på Jungmansgatan. Vid träffarna har intresserade utan kostnad kunnat träna på olika bollövningar och även fått prova på att spela matcher.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Jag trodde inte att det skulle vara ett så stort intresse. Det har varit personer i alla åldrar, både barn och äldre. Som mest har det varit 28 stycken deltagare och det har kommit intresserade från olika områden i Visby för att vara med. Det är fantastiskt, säger Mats Ladebäck, tränare i Visby Ladies.

Sommarbasketen arrangeras fram till den 23 augusti. Men både hyresvärden och laget diskuterar nu både att förlänga och utöka satsningen.

Annons

– Om det är möjligt skulle vi vilja fortsätta med det här i höst. Det gäller att hitta en lokal där vi skulle kunna köra ett pass i veckan efter skoltid, förklarar Mats Ladebäck.

Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

Till nästa sommar vill man även utöka basketkvällarna till fler bostadsområden i Visby.

– Vi har inte satt oss ned och diskuterat hur vi ska gå vidare än, men en fortsättning blir det garanterat. Intresset har varit mycket större än vad vi räknat med, säger Nora Olofsson, projektledare på Gotlandshem.

Annons
Läs också Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.