HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Strandat i Älmhult

Älmhult Hyresförhandlingarna mellan Älmhultsbostäder och Hyresgästföreningen har strandat. Det blir Hyresmarknadskommittén, HMK, som får avgöra hyresnivån.

Älmhultsbostäder gick in i förhandlingarna om nästa års hyra med ett bud på 2,32 procent i hyreshöjning från första januari. Vid gårdagens förhandling tog det stopp. Älmhultbostäder valde att stranda.

– Vi skickar ärendet till HMK som får avgöra hyresnivån, säger Tore Vestergård, Älmhultsbostäders vd.

Läs också"Ansvarslöst av kommunala bolag" - förhandlingschef fördömer strandningarMagnus Elsing, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Orsaken till att Älmhultsbostäder väljer att inte låta förhandlingarna gå till medling är att parterna står för långt från varandra.

– Vi väljer den här modellen i stället. Skiljelinjen mellan oss är hur vi ser på det framtida underhållet. Vi yrkade på 2,32 procent för att klara vårt behov av underhåll. Hyresgästföreningens motbud var 0,16 procent. Med det avståndet står vi väldigt långt ifrån varandra, säger Tore Vestergård.

Hyresgästföreningens förhandlare Anton Cliffmark bekräftar att förhandlingen strandat.

Läs ocksåHyresförhandlingarna har strandat i Vänersborg

– Anledningen är att vi står för långt ifrån varandra. Vi har olika synsätt på underlaget, hur det ska tolkas, säger han.

Älmhultsbostäders hyresgäster kommer att betala oförändrad hyran för januari. Tore Vestergård räknar med att HMK kan komma med beslut kring mitten av januari.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Strandade hyresförhandlingar i Alingsås - Förhandlingschefen: "Festen är över" Hyrorna klara hos Uppsalahem efter tvist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.