Annons

Studentboende för elitidrottare

Östersund Längdskidåkaren Anders Södergren hyr ut sin VM-sportanläggning till Östersundshems studenter. "Perfekt för elitidrottare som vill kombinera studier med träning", säger vd Kindberg.

Bostadsbolaget Östersundshem har tagit steget in i fjällvärlden och inhyser 36 studenter i 18 lägenheter på Camp Södergren.

En anläggning som längdskidåkaren Anders Södergren är störste ägare i och som uppfördes i samband med Östersunds VM i skidskytte februari 2008.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi har en stor efterfrågan på studentbostäder, så det känns riktigt bra att kunna erbjuda studenterna ett naturnära boende med skidspåren runt hörnet, säger Daniel Kindberg, vd på Östersundshem.

Östersundshem har i dag drygt 600 studentbostäder, men det behövs fler för att klara bostadsgarantin för studenter vid Mittuniversitetet.

Annons

– Vi har en långsiktig plan för att kunna erbjuda ännu fler studentbostäder. Att hyra ut toppmoderna lägenheter på Camp Södergren och bygga studentbostäder i kvarteret Lugnet/Jägargården är led i vår satsning på detta, säger Daniel Kindberg, vd på Östersundshem, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Men Anders Södergren tycker ändå att det känns tråkigt att anläggningen inte ger tillräckligt med pengar som den sportanläggning det var tänkt från början.

– Vi har en fantastisk naturnära anläggning med fina lägenheter, fullt möblerade, mitt i en av världens bästa anläggningar för träning, tävling och rekreation. Men självklart känns det tråkigt att anläggningen i dess nuvarande drift inte genererat tillräcklig avkastning för långsiktig utveckling. Det är en bra lösning att Östersundshem kliver in och tar över, säger Anders Södergren.

Annons

Östersundshem har option på att förvärva aktierna i Camp Södergren AB, vilket betyder att de har första tjing på att köpa vid försäljning. Något som också tycks vara planen för framtiden.

Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.

 – Om vi väljer att förvärva anläggningen ser vi att boendet på Camp Södergren passar perfekt för uthyrning till elitidrottare som vill kombinera sina studier vid Mittuniversitetet med träning. Det skulle vara ett sätt för oss att bidra till att stärka vintersportstaden Östersund, säger Daniel Kindberg.

Läs också Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Kindberg dömd till fängelse och ska betala mångmiljonbelopp Läsarna ingrep när värden svek – nu slipper Britt-Marie släpa tvätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.