HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Svårt hitta tvångsförvaltare

Enköping Hyresgästföreningen föreslår Fastighetsägarna som ny förvaltare till Ekgården i Örsundsbro. Men en ny förvaltare har inte varit lätt att hitta.

Om en vecka ska hyresnämnden ta ställning till om Ekgården i Örsundsbro ska tvångsförvaltas. Enligt Hyresgästföreningen är fastigheten med ett 40-tal hyresgäster ett exceptionellt dåligt skick. Bland annat fungerar inte ventilationen som den ska, varmvattnet har för låg temperatur vilket innebär risk för legionellasmitta, vissa lägenheter är fukt- och mögelskadade och brandsäkerheten är undermålig.

Hyresgästföreningen kommer att föreslå att Fastighetsägarna MittNord tar på sig uppdraget som tvångsförvaltare. Att hitta någon som kan tänka sig att sköta fastigheten i fortsättningen var dock inte varit något lätt uppdrag. Enligt hyreslagen ska hyresnämnden höra sig för med kommunen om ny lämplig förvaltare. Men i realiteten är det en uppgift som ofta hamnar på Hyresgästföreningens bord, enligt Alexander Kuzmicki, chef för juridiska enheten i Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle och Mitt.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

–Det är ett problem att hyresnämnden förlitar sig på att Hyresgästföreningen ska hitta en ny förvaltare, när det egentligen inte är vår huvudsakliga uppgift, säger han.

Hem & Hyra lyckades under torsdagen inte nå Per Kjellsson, chef för hyresnämnden i Västerås, för en kommentar.

Annons
Läs också Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.