Annons

Sylt i brevlådan och förlorat kontrakt

Helsingborg Hyresgästen i Helsingborg fick sin dörr sönderklottrad och brevinkastet nedkletat med sylt. Nu har hyresvärden sagt upp hennes kontrakt.
Foto på brevinkast nedkletat med sylt.
Att kvinnans lägenhet blev vandaliserad visar, enligt hyresvärden, på att hyresgästen inhyser personer som förstör fastigheten samt stör övriga boende i huset.

För ett år sedan kallades polisen till en hyresrätt i Helsingborg. På plats konstaterade de att hyresgästens lägenhet hade blivit vandaliserad. En obehörig person hade bland annat tvingat sig in i bostaden och rispat samt sprayat hyresgästens ytterdörr med färg.

Enligt handlingar som har lämnats in till hyresnämnden i Malmö upplevde polisen att hyresgästen var påverkad. Inne i lägenheten befann sig en kraftigt berusad man samt ett litet barn.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Trots att kvinnan hade blivit utsatt för ett brott har hyresvärden valt att säga upp hyresgästens kontrakt. Anledningen är att hon vid upprepade tillfällen har stört sina grannar med högljudda och stökiga fester. Hyresgästen har dessutom varit sen med hyran vid ett flertal tillfällen. Enligt värden styrker händelsen med den sönderklottrade ytterdörren det faktum att kvinnan är olämplig som hyresgäst.

Eftersom hyresgästen inte självmant har flyttat från adressen har hyresvärden vänt sig till hyresnämnden för att få kvinnan vräkt. I höst ska nämnden ta ställning till om hyresgästen har förbrukat sin rätt till bostaden eller inte.

Annons
Läs också Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.