Annons

Sylt i brevlådan och förlorat kontrakt

Helsingborg Hyresgästen i Helsingborg fick sin dörr sönderklottrad och brevinkastet nedkletat med sylt. Nu har hyresvärden sagt upp hennes kontrakt.
Foto på brevinkast nedkletat med sylt.
Att kvinnans lägenhet blev vandaliserad visar, enligt hyresvärden, på att hyresgästen inhyser personer som förstör fastigheten samt stör övriga boende i huset.

För ett år sedan kallades polisen till en hyresrätt i Helsingborg. På plats konstaterade de att hyresgästens lägenhet hade blivit vandaliserad. En obehörig person hade bland annat tvingat sig in i bostaden och rispat samt sprayat hyresgästens ytterdörr med färg.

Enligt handlingar som har lämnats in till hyresnämnden i Malmö upplevde polisen att hyresgästen var påverkad. Inne i lägenheten befann sig en kraftigt berusad man samt ett litet barn.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Trots att kvinnan hade blivit utsatt för ett brott har hyresvärden valt att säga upp hyresgästens kontrakt. Anledningen är att hon vid upprepade tillfällen har stört sina grannar med högljudda och stökiga fester. Hyresgästen har dessutom varit sen med hyran vid ett flertal tillfällen. Enligt värden styrker händelsen med den sönderklottrade ytterdörren det faktum att kvinnan är olämplig som hyresgäst.

Eftersom hyresgästen inte självmant har flyttat från adressen har hyresvärden vänt sig till hyresnämnden för att få kvinnan vräkt. I höst ska nämnden ta ställning till om hyresgästen har förbrukat sin rätt till bostaden eller inte.

Annons
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.