HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Telge Bostäder säljer nära 400 lägenheter

Södertälje Telge Bostäder säljer ytterligare 384 lägenheter i Södertälje. Efter försäljningen har bolaget sålt över 1 000 lägenheter de senaste två åren.

Telge Bostäder fortsätter på den linje som startade med att bolaget under 2013 sålde 334 lägenheter i Blombacka till Rikshem. Året efter såldes 345 lägenheter till Anders Ivarsson AB och nu är det dags igen. Bolaget har startat försäljningen av 384 lägenheter i Fornhöjden och Ronna och kommer därmed att ha sålt över 1 000 lägenheter på två år.

Cecilia Lövquist, ekonomichef på Telge Bostäder, förklarar att lägenheterna säljs för att pengarna behövs för att ha råd att producera nya lägenheter och renovera det befintliga beståndet.

Läs ocksåOväntat besked - hyresgäster med höga hyror slipper hyreshöjning i två år

Vad ställer ni för krav på den som köper?

– Det är viktigt att de är långsiktiga ägare, tidigare har det stått i köpekontraktet att de ska äga det minst 8 år.

När ska försäljningen vara klar?

Läs ocksåRadonproblem inte lösta – över 100 hyresgäster bor i lägenheter med höga radonhalter

– Vi tror det är klart vid årsskiftet.

Läs också Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över Telge Bostäder erbjuder flest sommarjobb: "Vi vet att de här jobben är viktiga" Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.