Annons

Telge Bostäder säljer nära 400 lägenheter

Södertälje Telge Bostäder säljer ytterligare 384 lägenheter i Södertälje. Efter försäljningen har bolaget sålt över 1 000 lägenheter de senaste två åren.

Telge Bostäder fortsätter på den linje som startade med att bolaget under 2013 sålde 334 lägenheter i Blombacka till Rikshem. Året efter såldes 345 lägenheter till Anders Ivarsson AB och nu är det dags igen. Bolaget har startat försäljningen av 384 lägenheter i Fornhöjden och Ronna och kommer därmed att ha sålt över 1 000 lägenheter på två år.

Cecilia Lövquist, ekonomichef på Telge Bostäder, förklarar att lägenheterna säljs för att pengarna behövs för att ha råd att producera nya lägenheter och renovera det befintliga beståndet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad ställer ni för krav på den som köper?

Annons

– Det är viktigt att de är långsiktiga ägare, tidigare har det stått i köpekontraktet att de ska äga det minst 8 år.

När ska försäljningen vara klar?

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

– Vi tror det är klart vid årsskiftet.

Läs också Telge Bostäder höjer hyran med 5,95 procent – får extrahöjning för 2023 Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.