Annons

Timråbo vill förhandla om hyran

Timrå Timrås kommunala bostadsbolag har meddelat Hyresgästföreningen att de vill höja hyrorna med 0,94 procent från 1 april.

I fjol höjde Timråbo hyran med 1,19 procent och flyttade då också fram avtalsperioden från kalenderår till att istället gälla 1 april-31 mars.

Nu har bostadsbolaget meddelat Hyresgästföreningen att man är redo för årets hyresförhandlingar. I samband med det gör man också ett yrkande på hur hög höjning man anser vara behövligt. Timråbo har i år lagt ribban på 0,94 procent. Motiveringen till höjningen handlar om fortsatt underhåll.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Ja, det är underhållet som är vår stora utmaning. Vi hoppas kunna fortsätta med den lite extra höga takt som vi nu kunnat ha i några år för att komma i kapp åtminstone lite, säger Timråbos vd Lotta Björklund.

Conny Säker på Hyresgästföreningen, motpart i förhandlingen, tycker att motiveringen som sådan låter vettig.

Annons

– När jag läser yrkandet känner jag att det äntligen är nån som är med i matchen och fattar vad det handlar om. Timråbo har fattat hur det ekonomiska läget ser ut och att vilja satsa på underhållet är väl inte fel, säger han.

Läs ocksåChristina har utsatts för trakasserier i flera år: "Jag blir lika rädd varje gång"

Ett yrkande är en begäran från bostadsbolagets sida och kan ses mer som ett önskemål innan förhandlingsstart. Efter förhandling brukar höjningen som regel alltid bli lägre än det begärda.

I fjol begärde Timråbo exempelvis 2,27 procent i höjning, men resultatet landade på 1,19 procent.

För 2014 blev överenskommelsen 1,27 procent efter begäran om 2,85 procent.

Annons
Läs ocksåTimråbo satsar extra på sommarjobbare

– Vi får se var vi hamnar i år…, som Lotta Björklund uttrycker det.

Förhandlingarna med Timråbo startar på måndag.

Läs också Luleå hockey sponsras mest i hela Norrland Hyresgästerna i södra Norrland betalar miljoner i sponsring Tallnäsdagen firade 28 år – blev hetare än vanligt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.