HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tiotalet hyresgäster bor kvar efter protester i Tensta

Stockholm Flertalet Tenstafamiljer vars korttidskontrakt löpt ut har nu lämnat ifrån sig sina nycklar. Men ett tiotal hyresgäster vägrar fortfarande att flytta ut från sina bostäder.

Kommunala Svenska Bostäder håller på med omfattande renoveringar av 5 200 lägenheter på Järvafältet, och har under den tiden låtit hyra ut ett antal lägenheter på så kallade korttidskontrakt som har förlängts med två månader i taget.

I tisdags löpte kontrakten ut och 35 hyresgäster – mestadels barnfamiljer – förväntades lämna in sina nycklar och avflytta, trots att många av dem inte hade någonstans att ta vägen. I Tensta har detta väckt stor upprördhet och ett protestmöte tidigare i veckan samlade närmare 250 personer.

Läs ocksåHyresgäster tvingas bajsa i hinkar under renovering

På onsdagen hade de flesta av hyresgästerna ändå lämnat sin lägenheter, och bara ett tiotal återstod. Svenska Bostäder vidhåller att de behöver lägenheterna, som ska användas vid evakuering av andra hyresgäster. Några barnfamiljer kommer dock inte att kastas ut och hamna på gatan, säger kommunikationschefen Anne Kuylenstierna Arnström.

– Vi fortsätter att försöka hitta en lösning tillsammans med sociala myndigheter.

Stadsdelsförvaltningen ska nu ha möten med de av de återstående hyresgästerna som är i behov av särskilt stöd – främst bidragsberoende och barnfamiljer – för att hitta en annan lösning på deras bostadssituation.

Läs också65 000 hyresgäster får höjd hyra med 1,95 procent

– Men de som har fast inkomst och där det inte finns barn med i bilden – de kommer nog att få räkna med att lämna sina lägenheter, säger Anne Kuylenstierna Arnström.

Läs också 1 560 allmännyttiga hyresrätter kan ombildas Kritik mot allmännyttans hyreskrav: ”orimliga” Renovering inte uteslutet för rivningshotat Uppsalakvarter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.