Annons

Tog chansen att påverka

Sundsvall Att finnas på plats när politiker träffas är viktigt för Hyresgästföreningen. Därför var region Norrland inte sen att boka plats som utställare när miljöpartiet kom till Sundsvall.
Foto: Hyresgästföreningen
Elisabeth Ennefors, Lillemor Göranson, Gunilla Boström, Margaret Rundqvist och Anders Andersson var mer än nöjda efter två dagar med bostadspolitiska diskussioner.

Miljöpartiet hade kommun- och landstingsdagar i Sundsvall i helgen. Miljöpartipolitiker från landets alla kommuner och landsting träffades på Södra berget.

När chansen gavs så passade Hyresgästföreningen regionalt på att få inflika i debatten gällande bostadspolitik.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det var verkligen varit bra samtal om allt ifrån allmännyttans roll till energisnålt byggande, säger Lillemor Göranson, ordförande för Hyresgästföreningen Region Norrland.

Bostadsminister Peter Eriksson (MP) var en av fyra ministrar som deltog under helgen och betonade bland annat kommunernas viktiga ansvar vad gäller bostadsförsörjningen.

Annons

Hyresgästföreningen Region Norrlands kommunikationschef Elisabeth Ennefors summerar två givande dagar på berget:

Läs ocksåLagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas"Tvådelad bild med en man i yngre medelåldern i kavaj och en digital tavla från tingsrätten som visar pågående förhandlingar.

– Att finnas på de olika partiernas möten är mycket viktigt för oss, här kan vi både förmedla vår syn på en hållbar och social bostadspolitik och samtidigt lyssna hur de olika partierna ställer sig. Vi lyfter fram oss och vårt varumärke på betydelsefulla arenor, vi påverkar beslut och vår gemensamma framtid, säger hon.

Dessutom har man kunnat ta del av hur bostadskrisen påverkar och hanteras i de olika kommunerna.

Annons

– Detta är inga lätta frågor att lösa, men samtal som dessa bidrar till att vi ökar varandras kunskap och förståelse för frågorna”, säger Lillemor Göranson.

Läs ocksåTopbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar
Läs också Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Roy flyttade men hyresavierna fortsatte komma - hamnade till slut hos Kronofogden: "Helt hjälplös" Norrlands regionordförande Lillemor Göranson har avlidit

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.