Annons

Norrlands regionordförande Lillemor Göranson har avlidit

Västernorrland Hyresgästföreningen i Norrland har sorg. Regionordförande Lillemor Göranson avled på tisdagen. Hon blev 74 år.
Foto: Åsa Eriksson
Lillemor Göranson, ordförande Hyresgästföreningen region Norrland har avlidit.

Beskedet om Lillemor Göransons hastiga bortgång spred både chock och sorg hos alla hennes vänner och kollegor. Hon beskrivs som både engagerad och ödmjuk, men framför allt en omtänksam och varm vän.

– Hon var full med liv. Driven i hyresgästföreningens arbete och samtidigt väldigt mån om oss andra. När jag på tisdagskvällen fick beskedet kändes det overkligt. Det var verkligen en jättechock, säger Gunnar Bergman, vice ordförande i Hyresgästföreningen region Norrland.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han berättar att han i stort sett hela sitt liv varit engagerad i föreningar och politiskt arbete. I sådana roller vill han agera professionellt. Att kunna fungera och fatta svåra beslut kräver professionalitet, men med Lillemor kunde han inte vara enbart det. Styrelsearbetet blev både viktigt och personligt tack vare den vänskap hon gav och utstrålade.

– Lillemor var varm, stöttande och en riktig god vän. Det var tack vare henne jag engagerade mig i regionstyrelsen. Hon hade en förmåga att ge alla trygghet och glädje i föreningsarbetet, säger Gunnar Bergman.
– Den kraften har vi tappat nu. Det känns riktigt tungt. Hon saknas av väldigt många.

Annons

Dagen efter Lillemor Göranssons bortgång höll Hyresgästföreningen region Norrland en minnesstund. Folkvalda och tjänstemän samlades digitalt.

Läs ocksåBlankt nej till marknadshyror

– Det blir ett stort tomrum efter Lillemor. Vi kommer att sakna henne otroligt mycket, sa regionchefen Maria Stenberg.

Lillemor Göranson var djupt engagerad i Hyresgästföreningens arbete. Den senaste tiden har hon varit aktiv i kampanjen mot marknadshyror. För bara en vecka sedan lämnade hon över regionens namninsamling till riksdagsledamoten Ingemar Nilsson (S).

Annons
Lillemor Göranson var väldigt aktiv i sin roll som regionordförande. Så sent som förra veckan sedan lämnade hon över namninsamlingen mot marknadshyror till riksdagsledamoten Ingemar Nilsson.

Lillemor Göranson kom ursprungligen från Bispfors i Jämtland. Hon bodde i Timrå och blev 74 år. Hon sörjs närmast av två söner och barnbarn.

Gunnar Bergman tar över ordförandeklubban till en ny styrelse kan väljas.

Läs också Ett tusental besökare på Hyresrättens dag Lillemor fortsätter att styra hyresgästskutan Kampen mot marknadshyror i norr fortsätter Nu ska det bli aktivitet bland hyresgästerna i Västerbottens inland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.