Annons

Tranåsbostäder höjer hyran

Tranås Hyresgästerna hos Tranåsbostäder får en hyreshöjning på 1,5 procent vid årsskiftet. För en normaltrea på 75 kvadrat blir det en höjning med 70 kronor i månaden.

Nästa års hyror hos kommunägda Tranåsbostäder är nu klara efter förhandlingar med Hyresgästföreningen. Bolaget hade begärt en höjning på 2,51 procent, men resultatet blir istället en höjning på 1,5 procent eller 12,70 kronor per kvadratmeter.

– Det känns bra, det här följer lite nivåerna vi haft hittills i förhandlingarna. En höjning med mellan 10-15 kronor per kvadratmeter täcker in de kostnadsökningar som bolagen har förnärvarande. Tranåsbostäder har ett normalt underhållsbehov och då är den här nivån tillräcklig, säger Joel Ahonen, förhandlare på Hyresgästföreningen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Trots att bolaget inte fick vad de önskade är de ändå nöjda med överenskommelsen.

Annons

– Vi hade en väldigt bra och konstruktiv förhandling. Man kan så klart alltid önska mer men utifrån förutsättningarna så kan vi acceptera nivån. Vi får göra en justering av vår underhållsplan, där vi får gå ned lite i omfattning, men över tid är det något vi klarar av, förklarar Sören Carp, vd för Tranåsbostäder.

Annons
Läs också Lediga lägenheter i lyxigt golfboende Trots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggt Lyxigt golfboende står outhyrt i Lindesberg Hyresgästföreningen protesterar mot Tranåsbostäders inkomstkrav En plan för ökad tillgänglighet

Tranåsbostäder höjer hyran

Tranås Tranåsbostäders hyror för nästa år är klara. Det blir en höjning på 1,38 procent, vilket motsvarar 68 kronor i månaden för en lägenhet på 72 kvadratmeter.

Tranåsbostäder, med 468 lägenheter, gick in i hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen med ett krav på 2,8 procent i hyreshöjning. Motiveringen var ökade driftstaxor och räntekostnader. Efter förhandlingarna enades parterna om en höjning på 1,38 procent. Höjningen gäller från 1 januari 2011.

Annons
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.