HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tunabyggen säger upp personal

Borlänge Kommunala Tunabyggens försäljningar av fastigheter har minskat företagets behov av personal. Därför sägs nu tre medarbetare upp. Sex anställda avgår efter en uppgörelse med företaget.
Foto: Lena Mattsson
Borlänges kommunala bostadsföretag Tunabyggen säger upp delar av sin personal.

Anledningen till personalminskningarna är de försäljningar av fastigheter Tunabyggen gjort de senaste åren. 850 lägenheter har sålts och de minskade hyresintäkterna har gjort att företaget måste spara 10 miljoner kronor.

Totalt minskar alltså antalet anställda med nio personer, sex har accepterat ett erbjudande från arbetsgivaren och tre är uppsagda.

Läs ocksåSkurupshem säljer - var fjärde lägenhet blir privatägd

De fackliga företrädarna på Tunabyggen är nöjda med de förhandlingar som nyss avslutats.

– Dialogen mellan parterna har varit konstruktiv genom hela processen, sammanfattar Stefan Holmberg, ordförande i den lokala fackklubben för Vision i ett pressmeddelande.

Förutom att säga upp personal kommer Tunabyggen också att hyra ut delar av sitt huvudkontor.

Läs ocksåVästsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor
Läs också Protesterna hjälpte inte: Ludvikahem säljer 147 lägenheter De lär känna Sverige med nål och tråd Rikshem säljer 883 lägenheter i Östersund till nordiska fastighetsjätten Niam

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.