Annons

Turbulent årsmöte i Östra

Göteborg Årsmötet för Hyresgästföreningen Östra Göteborg avbröts sedan revisorerna haft synpunkter på styrelsens ekonomi. Nu har styrelsen till slut fått ansvarsfrihet.

Det var i mitten av mars som årsmötet i Hyresgästföreningen Östra Göteborg tog en oväntad vändning. När det gångna årets ekonomi skulle avhandlas visade det sig att regionens förtroendevalda revisorer inte hade föreslagit ansvarsfrihet för den avgående styrelsen.

Årsmötet ajournerades i väntan på att frågetecknen skulle rätas ut. Enligt vad Hem & Hyra erfar ska oenigheten bland annat ha handlat om viss formalia, samt vilka arrangemang en förening ska bekosta och vad som i stället bör skötas av dess lokala hyresgästföreningar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mötet återupptogs förra veckan. Då beviljades den gamla styrelsen också ansvarsfrihet efter flera månaders väntan. Årsmötet valde även en ny styrelse.

Sture Stenborg är en av de två revisorer som hade synpunkter på föreningens ekonomiska redovisning. Han påpekar att det inte funnits några misstankar om oegentligheter, men är i övrigt sparsam med kommentarer.

Annons

– Det är utagerat, och de fick ju ansvarsfrihet av det nya sammankallade årsmötet. Vi ska begära ett möte med föreningen. Vi vill ha lite klarlägganden, säger han.

Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.

Reine Jolbäck är nyvald föreningsordförande, och var även ledamot i den tidigare styrelsen. Även han väljer att lägga de gångna månadernas turbulens bakom sig.

– Nu ser vi framåt. Vi ska bygga upp Östra föreningen i demokrati och öppenhet, säger han.

Annons

Hyresgästföreningen Östra Göteborg har drygt 7 000 medlemmar och sju aktiva lokala hyresgästföreningar. Föreningen omfattar även 18 gårdsföreningar i samarbete med Poseidon.

Läs ocksåStarkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg
Fakta: Föreningar

Hyresgästföreningens region i västra Sverige omfattar 13 föreningar. Sju av dem ligger i Göteborg.

Varje förening organiserar i sin tur en mängd mindre, lokala hyresgästföreningar.

Läs också Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak" Storgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.