Annons

Två års väntan på ersättning

Hudiksvall 22 december 2012 föll Thorbjörn Jonsson i Delsbo på väg till soprummet. I dag är han sjukskriven igen men har till slut fått 7 000 kronor som plåster på såren.

Hem & Hyra har tidigare berättat vad som hände Thorbjörn Jonsson i Delsbo två dagar före jul 2012. Efter ett vådligt fall, då han bröt en arm och ett lårben, fick han ligga på sjukhus i 12 dagar och hade fortfarande värk ett år efter händelsen.

Thorbjörn vände sig till Hyresgästföreningen för att få hjälp med att kräva skadestånd av sin hyresvärd, kommunala Hudiksvallsbostäder. Jurist Gustaf Lantz har företrätt honom och nu, snart två år efter att han föll, har Thorbjörn via bostadsföretagets försäkringsbolag fått 7 000 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är bra att det blivit ett avslut. Sedan är det självklart så att man kan önska att ersättningen blivit högre, säger Gustaf Lantz.

Annons

Thorbjörn själv ser summan som ett litet plåster på såren men tycker att det är dåligt av Hudiksvallsbostäder att de inte vill ge honom mer.

– Ja, det är en ganska liten summa. Jag är sjukskriven igen nu och jag kan varken bocka mig ned eller lyfta armarna ordentligt och värktabletter måste jag fortfarande ta då och då. Så jag vill passa på att varna andra nu när det snart blir halt igen, se upp och ta det försiktigt!

Annons
Läs ocksåFördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”Nathalie Lundberg, halvkroppsporträtt, står med vit vinterjacka och långt hår på sin oskottade parkeringsplats som hon har sagt upp. I bakgrunden till höger en P-skylt, till vänster ett höghus med sol på, i mitten två träd och en envåningsbyggnad. Längre bak bostadshuset i tegel. Höjda parkeringsavgifter är ett av många sätt ränteläget påverkar hyresgästers vardag.
Läs också "Spårlöst inbrott" direkt efter flytten – Niklas utan ersättning för sina vapen Därför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp” Lennart skadade sig i halkan på grund av värdens slarv Bostads-vd sparkas efter ny bilskandal i Hälsingland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.