Annons

Tvångsförvaltningen i Lund skjuts upp

Lund Hyresnämnden ger hyresvärden Lars-Åke Håkansson två veckor att förbättra förvaltningen på Örnvägen 12 i Lund som nyligen sattes under tvångsförvaltning.

Det var för ett par veckor sedan som Hyresgästföreningen fick igenom en tillfällig tvångsförvaltning av lundafastigheten på Örnvägen 12. Hyresvärden Lars-Åke Håkansson hade struntat i att betala en skuld till Lunds Energi på 4 380 kronor trots att han fått besked om att elen skulle stängas av i mars.

– Vi ser mycket allvarligt på detta. Det är visserligen ingen astronomisk summa det rör sig om men det är anmärkningsvärt att han inte kan betala en enkel räkning. Genom att strunta i att betala har hyresvärden riskerat de boendes eltillförsel, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden fattade ett tillfälligt beslut om tvångsförvaltning för att säkra hyresgästernas elförsörjning. Nämnden konstaterade i sitt beslut att fastigheten underhåll försummats och att hyresgästerna inte kunnat få tag i värden när saker behövts åtgärdas. Nu upphävs det beslutet och värden, som motsatt sig tvångsförvaltning och förklarat de obetalda räkningarna med att posten till honom försvinner får nu två veckor på sig att hitta en extern förvaltare som kan sköta fastigheten

Annons

– Han har köpt sig lite tid helt enkelt. Och hittar han en seriös förvaltare så är vi nöjda med det, säger Lovisa Prodenius på Hyresgästföreningen.

Hyresvärden Lars-Åke Håkansson är välkänd på Hyresgästföreningen. 2011 tvångsförvaltades hans fastighet på Pilegatan i Lund efter mångåriga problem med fukt och bristfällig ventilation. Den tvångsförvaltningen upphörde i januari i år när fastigheten såldes till en annan ägare. Håkansson äger ytterligare två fastigheter i Eslöv. Även dessa är ställda under tvångsförvaltning.

Annons
Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.
Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.