Annons

Tvist i Turning Torso måste medlas

Malmö Två hyresgäster i Turning Torso kommer inte överens. Nu har fastighetsägaren valt att koppla in domstol för att lösa tvisten. ”Det är första gången jag gör det här”, säger förvaltaren.
Foto: Anders Paulsson
Hyresnämnden i Malmö har kopplats in för att förhoppningsvis kunna förbättra grannsämjan i ett av staden landmärken.

 

Det är två hyresgäster i signaturbyggnaden i Västra hamnen i Malmö som sedan ett år tillbaka ligger i fejd med varandra. Nu har hyresvärden begärt att Hyresnämnden ska medla mellan hyresgästerna, efter att misslyckats med flera egna försök.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är första gången jag gör det här, och vad jag vet har mina kollegor inte gjort det tidigare heller, säger Marcus Altengård, förvaltare på HSB Sundsfastigheter.

Annons

Enligt bostadsbolagets anmälan är det främst den ena hyresgästen som klagar på den andra – även om klagomål också har gått i den andra riktningen.

Den hyresgäst som är föremål för majoriteten av klagomålen har fått en varning från HSB Sundsfastigheter, som rör oväsen från lägenheten och att hyresgästen ska ha uppträtt hotfullt mot grannar som väntar på hissen.

Läs ocksåHyreskontrakt revs efter obetald hyra i Turning Torso

Båda hyresgästerna har gått med på att Hyresnämnden i Malmö ska medla mellan dem. Marcus Altengård hoppas att domstolen ska kunna komma fram till en lösning.

Annons

– Det finns inte grund för att säga upp någon, och vi vill inte heller säga upp någon av hyresgästerna, säger han.

Läs också Kamera ska stoppa vinstölderna i Turning Torso De betalar mest – och minst De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.